05 Oktober 2012

JOM buat jeruk mangga ^__^ mengasi nymannya tu ^__^

Di sana sini orang ada jual mangga ni uhu
disiring2 jalan pun ada adoi...demam mangga dah sebulan dua ni ehe...

x kurang hebatnya jua di rumah siti, mana yang tertanam di belakang rumah siti
dah licin buat ulam, makan bersama nasi n lebihnya suka buat jeruk je ~ x mo lekas buruk lepas dipupul ehe..

^___^ berselera makan siti dibuatnya


JERUK CARA SITI'

Bersihkan isi mangga yang telah dihiris supaya dapat mengilang getah2 mangga tersebut. then lumurkan dengan sedikit garam dan biarkan 1 jam dalam esbok later dibasuhkan lagi dan ketepikan.

While tu, isi balang dengan air yang dipanaskan + gula secukupnya + Cili merah ( jika suka pedas, cili padi pun boleh)  then barulah dimasukkan isi mangga tadi

sesuaikan dengan rasanya, mesti ada manis dan pedas dalam masa yang sama....

DONE ^___^


F mau yang warna kuning ni, bubuh je pewarna kuning ehe
^.^ sng je pun...


BTW, yang ni x sesuai untuk TTC k ^.^
any jeruk or asam2 gini x disarankan bagi kita yang ttc

Tiada ulasan:

Catat Ulasan