Alhamdulillah, bersua lagi di bulan Dis ni, Ya Allah nda sangka kan, dah nak ke hujung tahun dah ni
2 wks lagi lah...
any azam dah tercapai?
siti? will, 90% tercapai, dah 10% belum lagi,
kalau x tercapai hingga hujung bulan ni, angkut lagi ke tahun depan
masukkan ke list azam 2013 lagi
^____^
POSITIF ye....In Shaa Allah...Allah Maha mengetahui segalanya...
Berbalik ke resipi kali ni, will seperti sedia maklum,
my isi rumah memang lov makan ayam
so siti ni suka mengolah resipi yang asal
ikut tekak isi rumah ni, x boleh pedas sgt ( chef suka pedas, cana tu? ^.^)
jom try my simple resipi ni
^___^
AYAM MASAK MADU BEREMPAH ^__^
Ayam
4 SM cili kering kisar
1 inci halia (ditumbuk)
4 ulas bawang putih (ditumbuk)
1 sudu makan serbuk kunyit
2-3 sudu makan sos tomato
serbuk perasa dan garam
3 SB madu (dibancuh dgn sedikit air)
1 SM gula melaka
sedikit tomato (dihiris)
Cara-cara
Gaulkan ayam bersama serbuk kunyit, garam, 2 SM cili kering kisar dan separuh dp bahan-bahan tumbuk dan perapkan selama 30 minit. Kemudian, gorengkan ayam sehingga masak.
Panaskan sedikit minyak di dlm kuali. Tumis lebihan bahan2 tumbuk dan cili kering td sehingga pecah minyak. Masukkan sos tomato, madu dan gula melaka. Kacau sebati.
Kemudian masukkan ayam yg tlh digoreng dan gaulkan rata2. Akhir sekali, masukkan tomato.
DONE ^___^
hmmm...yang ni, my mr lov' fav, dari awal kahwin
asal makan, suka tambah sedikit ni ..
x taulah apa rasanya
siti x pernah nak cuba ehe...nanti berubah rasa yummy apa yg siti makan uhu..
SWEET.... until now, pasti saja stok ada di dapur siti ehe..
Bersyukur dikurniakan seorang hby yang x pernah cerewet bab makanan
^__^
Tiada ulasan:
Catat Ulasan