26 Ogos 2014

OH DURIAN...di mana mana ♥♥♥



Tadi pagi, mr lov n frenz ke limbang...saja2 jalan ke sana, ngam bertemu cuti durang...so apa salahnya kan...siti suka beri kebebasan berkawan kepada mr lov sepertimana mr lov kasi siti berkawan ikut batas seorang isteri ♥♥♥

Alhamdulillah...balik saja, mr lov angkut 2 ikat durian, satu durian putih, which my fav n durian kuning, mr lov' fav...mr haiqal x mkn ehe, baru timbul batuk...so jgnlah mkn dulu buat masa ni...ehe biar baik dulu baru boleh bedal ;p

Musim durian aka buah ni, mcm2 penyakit boleh timbul...demam n batuk selesma perkara biasa...makan boleh tapi jgn over makan...sakitnya kita kan...jagalah kesihatan selagi mampu ♥♥♥

Will utk jam ni,cukuplah siti mkn 2biji durian je, ahai..baru de baik demam, takkan nak sambung demam lagi uhu...siksalah demam ni...lemah badan n batuk2 uhu...

Untuk penghujung syawal ni, siti ucapkan selamat hari raya maaf zahir batin...mudahan kita berjumpa di ramadan n syawal akan datang amin Ya Allah

posted from Bloggeroid

23 Ogos 2014

Baru buka angpow dari bos besar ^^



Actually awal posa dah bos kasi angpow ni b4 dia pegi ke US...

Tak perasaan siti selit angpow ni di kabinet ofis...

Klmrin, kebetulan kemas ofis b4 nak cuti2...tnampak terselit between buku...

Eh...lupa ada angpow haha ;p

Alhamdulillah...rezeki jumaat ♥♥♥

Tqvm dato for da angpow, alhamdulillah rezeki kami anak beranak ♥♥♥

Mudahan murah rezeki sefamily ye dato, amin...

Owh...tak sedar, jam dah limpas 430ptg, so gegas ta kan balik...sempat akak pa sebelah menagur utk sama2 balik...

Juz x mau her tunggu lama, so asked her balik je dulu...so tinggal siti sorang kat tingkat atas...

Knw what happen?

Ada bunyi tong sampah kena umban dari bilik sebelah...ahai....dah warning dah tu...suruh balik...siti dah biasa benda2 misteri mcm ni...

Walau berkali terjadi, jantung sure berdebar...kuat dup dup...kalau boleh, sumpah x mau jumpa, dgr bunyi je lah...

Pandai takut kan uhu...pandai pulak laju, keluar dari tingkat atas....takut2....kmbang bulu trus...

Walhal dah last keja sepatutnya klmrin, hmmm nmpak gaya terpaksa singgah isnin nanti...

Ahai...bolehkah tertinggal chrging hp siti haha...tkt punya pasal ^^

posted from Bloggeroid

22 Ogos 2014

Seumur hidup baru dapat lucky draw ^^



Betul...1st dapat hadiah lucky draw....syukur alhamdulillah ♥♥♥

1st datang sambutan raya di peringkat pertahananan, tempat siti bertugas...

Syukur sudah rezeki...dpt luckydrw, hadiah seset jug n cawan ♥♥♥

posted from Bloggeroid

19 Ogos 2014

Tqvm Razi for ode



Tqvm Razi di rimba for ode 1f HoChoco n 1f lochi

My 1st yg ode new flvr, HoChoco ♥♥♥

posted from Bloggeroid

Cucur tarap buat bekal ke ofis ^^



Musim buah kat brunei masani...durian tak usah cakap, sgtlah byk...

Mcm2 ada ♥♥♥

Jgn hairan, penyakit pun mcm2 blh timbul gara2 mkn buah ni...

Demam, sakit tekak, selesma n panas badan ehe

Makan boleh cuma jangan belebihan...

Last wk, siti beraya dengan berhidangkan durian kuning n rambutan...sungguh meriah raya tahun nk dgn buah ♥♥♥

Sungguh beruntung bila org ada kebun sendiri...kutip sendirin makan sendiri, dalam masa yang sama, boleh buat untung ^^

So dalam byk2 buah yang ada masani, siti sgt suka makan buah tarap n tibadak

Sgt2 suka bila buat cucur ^^

Ni versi my mertua, buat cucur utk bekal di ofis...mkn sorang je ni ^^

Nasib baik, mama my biraz ada berkebun tarap, so freshly angkut dari his kpg di putat..

Puaslah kitaorang mkn cucur tarap


Alhamdulillah..rezeki raya dgn buah buahan tempatan ♥♥♥

posted from Bloggeroid

15 Ogos 2014

Beraya di ofis...susah nak makan ^^



Nilah suasana raya di ofis siti, semua kena dulukan org lelaki mkn dulu

Berasaklah mcm ni haha ;p

Jgn pulak nak gatai nak berasak dgn org lelaki, kita yg perempuan ni yg rugi

Jaga diri n maruah bila bekerja dgn org lelaki..

Majoriti org ofis memang lelaki, lebih kurang 15% je ladies keja di area siti..

So bila acara ramai2 mcm ni, baru nampak puak mana yg ramai haha ;p

Jangan kata, lelaki x gelojoh makan...ahai...org2 kami memang pandai makan...

Nasib ampit ;p mun nda, tgk pinggan je x ;p

So bila berkeadaan gini, kerusi memang fully org lelaki yg duduk

So kita kena cari kerusi di dalam nak duduk ahai ;p

Susahny nak makan...

Apa2pun siti lebih merasa kegembiraan bergambar....jarang2 berjumpa walau satu bangunan..

Perempuan2 je pun ^^

Will x sangka, dah masuk minggu ke3 kita syawal kan...

Slt hari raya

posted from Bloggeroid

08 Ogos 2014

Zakat fitrah masih untuk bertiga ^__^


Alhamdulillah...masih kami bertiga...so byr zakat utk 3 org saja ^^

last minute teringat ...alahai...biasa terkenang pasti awal membayar...

kebetulan siti tgk org bersongkok nak sembahyang ke masjid, Allahuakbar...

Allah mengingatkan...

trus tel mr lov, suruh byr...pun jugak terlupa....

so bininya jadi PA suami dah...siap jadi alarm haha ;p

TQ Allah....

mudahanlah next yr bertambah ahli family ^^

amin.....