22 Julai 2014

Dah dapat kasut idaman ♥♥♥



Lamanya pasang angan2 nak bli kasut jelly bunny ni...

Akhirnya termakbul jugak bulan berkat ni

Teringin nak pakai ke tempat keja...semua kasut keja siti byk hal..

Rosak lah, koyak...ganas kot siti pakai ehe ;p

So trylah nk pakai kasut jenis jelly ni...

Ntah berapa lama blh pakai ^^

Nanti siti buat review ♥♥♥

Biar mahal sikit harganya, asal tahan lasak

posted from Bloggeroid

18 Julai 2014

Benda yang MESTI ADA di keta ♥♥♥



Lately mr haiqal memilih sandal or kasut yg dipakainya...so demand budak tu ehe

Tu yg sampai 3x sandal terpaksa siti simpan dakam keta...dpt lah anak i tu memilih uhu...

Siti suka singgah kedai after ambil haiqal dari rumah my mertua ♥♥♥ xde nak dibli pun suka jugak singgah ^^ mcm satu terapi buat siti lepas keja ^^

Kalau siti x singgah, haiqal pulak mengingati nak singgah haha..so blabih kan...

Singgah kadai nya ♥♥♥

Saja mendulur apa je yg haiqal nak mkn...anak i dah terbiasa dgn kedai runcit...

So haiqal sudah terlatih, ambil brg n byr di kaunter ehe ♥♥♥

So kena ada sandal or kasut tersedia di keta, sng dia kluar ^^

Kdg bila haiqal blik with his babah, mcm2 menan dia bawa balik, dari kecik ke besar, sudah biasa tgk, tak menan, pasti makanan dia angkut...siap warning mr lov, jgn mlr didulur haiqal bali itu ini..

Tanpa disedari, siti pun dah terjangkit dah dulur haiqal haha ♥♥♥

Mcm satu ketenangan bagi siti bila dia happy with barangan or makanan yg dipilihnya sendiri ♥♥♥

Dulur selagi mampu je jawapnya

posted from Bloggeroid

16 Julai 2014

Shopping raya untuk Mr HaiQal ♥♥♥

less tgan 2 wks kita nak menyambut raya, so far persiapan baru 40% ehe

Tahun ni plan bli 2cake saja, yg lain siti n mr lov angan2 nak buat bersama...chewah...doakan kmi success ehe ;p

Semlm bru bli sikit brg utk our haiqal, yg lain like baju tidur n baju raya, ada yg siti masih tunggu dtg, pre oder je ehe...bolehlah hrga dpt murah ♥♥♥

Jimat sikit utk tahun ni ehe...nak angan2 nk cuti2 lepas raya nanti ♥♥♥ so ala kadar utk kami berdua, tapi super utk our haiqal...biarlah dia rasa betapa happeningnya raya ni...anak2 yang lebih happy kan time raya ♥♥♥

Biarlah durang dgn dunia kanak2 durang yg hanya sementara ni...esok lusa bila dah besar, kenangan manis raya sewaktu budak2 pasti mengimbau kembali...

Utk kami berdua, juz ala kadar saja, potong 2x kain hsbnd wife, dah antar sebulan lepas, juz tunggu siap saja...tudung utk kedua kain sudah siti bli lebih awal...alhamdulillah setel part baju...

Mr lov juz tinggal bli sinjang/sampin songket...asal raya mesti bali 1x, x pernah miz nak bli..utk kenangan raya katanya ehe ;p

Tahun ni sambut ala kadar saja, jemput family kwn2 dtg ke rumah..raikan dengan gembira n kebahagiaan ♥♥♥

Beri kegembiraan kepada specially parent n anak2 pasti lebih bermakna, penuh nikmat raya bagi kita ♥♥♥

Selamat berpuasa semua ♥♥♥

posted from Bloggeroid

14 Julai 2014

Simple untuk penyungkaian mr lov ♥♥♥



Alhamdulillah...syukur dpt hby yg jrg sgt nk menyusut nk minta2 masakkan

Ehe..utk penyungkaian tadi, mr lov juz mau simple spagetti saja

Sng siti buat ehe ♥♥♥

Siti?cerewet sikit ptg tadi, taisliur nak mkn ayamku haha plus popia di mentiri

Alahai...balik keja trus singgah manggis dulu, utk membaking cakes untuk esok

Then barulah balik ke muara...so dptlah singgah mentiri, bli popia ♥♥♥

Alhamdulillah dh masuk 16 hari berpuasa ni cukup mengajar erti bersederhana ♥♥♥


@ mood nk berblog pun dh swing...mcm2 hal dah lately, bz lagi with tempahan puasa n raya...alhamdulillah

posted from Bloggeroid

11 Julai 2014

HAPPY BIRTHDAY to my mertua ♥♥♥



Moga dipanjangkan, dimurahkan rezeki dan dilimpahi rahmat kebahagiaan bersama kami anak2 menantu2 n cucuz ♥♥♥

Alhamdulillah...rezeki penuh harini...mode tersandar kekenyangan ehe ;p
Naik berat badan pulak time posa ni uhu...



Tq Allah...atas kebahagiaan berkeluarga ♥♥♥

posted from Bloggeroid

03 Julai 2014

TT - plzzzz ok.....andang ta bagambar ani


haha..so blabih my haiqal ni...

No No No nya haiqal bila ucunya malar menggambar...

will nak...sepanjang 2 tahun 7 bulan ni, thousandz sudah gambarmu untuk tatapan in the future nanti ^^



love u owez HaiQal <3 font="">



Supplemen terbaik untuk our HaiQal ^___^ juz nak sharing




Setiap bulan kami dua buat peruntukan budget khas untuk our haiqal...

cukuplah $50 sebulan khas beli supplemen ^^

juz nak sharing, kot korang pun ada anak jenis 'picky' bab makan ni

our haiqal dah start picky umur 1tahun 3-4 bulan rasanya...sungguh picky...

waduh2..worried tau....

tu yang diusahakan, nanti kurus kering anak i tu ahah ;p

alhamdulillah...MEALSHAKE sgt membantu...naik berat badannya...hoooooriiiii....

senang hati mak tau ^^

MEALSHAKE ni siti juz add dalam susu hariannya...so senang keja...

COKLAT MINDA pulak siti add semasa haiqal minum milo lepas makan ^^

sedap rasanya tau...rasa coklat kan, anak memang suka sgt..

yang botol kecik tu, Chewable vit c, perasa strawberry...sedap...beli di private clinic, $12 je, cukup untuk sebulan...haiqal sampai nangis2 minta lagi, sedap lah tu kan ehe ;p

alhamdulillah....so far pembesaran our haiqal cukup baik...jarang demam...

last year je, siti kira juz 2-3 demam, dapat demam pun jenis x melarat, makan ubat then baik esoknya..syukur untuk tahun 2014 ni, xde demam langsung, berkat doa dan supplemen ni..

tak pe berbelanja lebih untuk kesihatan anak...

anak sihat parentz happy

melabur untuk jangka masa panjang, menjana kesihatan berterusan anak jugak kan ^^

http://eemoticons.net

haha...bila anak xnak makan supplemen gini...kena paksa jugak...buat untuk kesihatan dia jugak kan ehe


mak bapak sakit lagi susah ehe ^^