19 Ogos 2014

Tqvm Razi for ode



Tqvm Razi di rimba for ode 1f HoChoco n 1f lochi

My 1st yg ode new flvr, HoChoco ♥♥♥

posted from Bloggeroid

Cucur tarap buat bekal ke ofis ^^



Musim buah kat brunei masani...durian tak usah cakap, sgtlah byk...

Mcm2 ada ♥♥♥

Jgn hairan, penyakit pun mcm2 blh timbul gara2 mkn buah ni...

Demam, sakit tekak, selesma n panas badan ehe

Makan boleh cuma jangan belebihan...

Last wk, siti beraya dengan berhidangkan durian kuning n rambutan...sungguh meriah raya tahun nk dgn buah ♥♥♥

Sungguh beruntung bila org ada kebun sendiri...kutip sendirin makan sendiri, dalam masa yang sama, boleh buat untung ^^

So dalam byk2 buah yang ada masani, siti sgt suka makan buah tarap n tibadak

Sgt2 suka bila buat cucur ^^

Ni versi my mertua, buat cucur utk bekal di ofis...mkn sorang je ni ^^

Nasib baik, mama my biraz ada berkebun tarap, so freshly angkut dari his kpg di putat..

Puaslah kitaorang mkn cucur tarap


Alhamdulillah..rezeki raya dgn buah buahan tempatan ♥♥♥

posted from Bloggeroid

15 Ogos 2014

Beraya di ofis...susah nak makan ^^



Nilah suasana raya di ofis siti, semua kena dulukan org lelaki mkn dulu

Berasaklah mcm ni haha ;p

Jgn pulak nak gatai nak berasak dgn org lelaki, kita yg perempuan ni yg rugi

Jaga diri n maruah bila bekerja dgn org lelaki..

Majoriti org ofis memang lelaki, lebih kurang 15% je ladies keja di area siti..

So bila acara ramai2 mcm ni, baru nampak puak mana yg ramai haha ;p

Jangan kata, lelaki x gelojoh makan...ahai...org2 kami memang pandai makan...

Nasib ampit ;p mun nda, tgk pinggan je x ;p

So bila berkeadaan gini, kerusi memang fully org lelaki yg duduk

So kita kena cari kerusi di dalam nak duduk ahai ;p

Susahny nak makan...

Apa2pun siti lebih merasa kegembiraan bergambar....jarang2 berjumpa walau satu bangunan..

Perempuan2 je pun ^^

Will x sangka, dah masuk minggu ke3 kita syawal kan...

Slt hari raya

posted from Bloggeroid

08 Ogos 2014

Zakat fitrah masih untuk bertiga ^__^


Alhamdulillah...masih kami bertiga...so byr zakat utk 3 org saja ^^

last minute teringat ...alahai...biasa terkenang pasti awal membayar...

kebetulan siti tgk org bersongkok nak sembahyang ke masjid, Allahuakbar...

Allah mengingatkan...

trus tel mr lov, suruh byr...pun jugak terlupa....

so bininya jadi PA suami dah...siap jadi alarm haha ;p

TQ Allah....

mudahanlah next yr bertambah ahli family ^^

amin.....

Rezeki Syawal 1435/2014


rasanya untuk tahun ke5, mr lov dapat anugeraha peribadi dari KDYMM $500.00 ni...

Alhamdulillah...rezeki orang beruniform like mr lov ^^

Wife tumpang rezeki jugak ehe ;p

xde nak dibeli sgt utk tahun ni...so far kitaorang celbrate raya di rumah parentz di mgis ^^

xde berapa meriah di barek....

ramai balik kpg so agak sunyi sehari dua 1st raya last time...

siti kutip pengalaman, nak merasa raya di barek, last2 nak raya di mgis je...

siti simpan jugak sedikit kuih kek biskut kat barek, manalah ada jiran or kwn2 mr lov datang beraya...

betul jugak eh, ramai his kwn datang beraya...fuhhh...nasib baik ^^

ramai family datang ^^

nak suruh family ke barek, siti pulak tak sudi nak jemput haha ;p bukan apa, barek kecik je pun...

jiran atas bawah bolehlah datang, 

kalau family siti, memang penuh barek, family besar katakan ^^

siti juz nak kasi keselesaan saja utk tetamu yang datang...tunggulah nanti dapat rumah besar, senang jemput, siap buat catering lagi haha ;p

http://eemoticons.net

will...tahun ni tahun pertama siti keja time raya, sejak2 kahwin ni...

lama beno rasanya....

sampai datang keja pun lagging, otak raya ^^

kebetulan ada sambutan besar 14hb ogos nanti, so semua cuti 1hb - 20hb ogos dibekukan bagi pak polisi...

siti redha...xpe mungkin xde rezeki nak cuti2 raya ni...

tapi siap dah boking cuti 21hb ogos ni ^^,

hujung syawal cuti jadilah...

alhamdulillah...satu pengalaman siok raya2 di ofis ehe...agak slow sikit...ramai yg cuti...

silap2 memang tertido kat ofis...

pasal

bos siti pun cuti...ahai...


p/s - korang cuti raya ke? ehe ^^


Rezeki pagi ^__^


Alhamdulillah....dapat rezeki pagi dengan makan kuih penyaram....sedap..cukup rasa....

siti pernah tbeli warna memang cantik tapi sekali dirasa, tawai ahai...

TQ kak Sar di Sqn...mudahan sentiasa dimurahkan rezeki melimpah ruah..

07 Ogos 2014

Alhamdulillah...rezeki mini2 cake sentiasa ada ^^


selalu mendulur rasa cstmr yg kan makan my cake dgn mini2 cake ^^

sentiasa on oven sepanjang minggu utk buat mini2 cake

TQ Ya Allah ^^