29 November 2009

TUNGGU....MY NEW CAKES COMING :)



ehe...siti juz tunggu cukup masa je untuk my new cakes huhu

juz check it out k later

My Maltesers Cheese Cake (its more than yummy huhu)
My Irish Cream Brownies
My Outrageous Oreo Brownies
My Best Oreo Cake

Promosi for monday :)


it a sunny day huhu



promosi for tomorrow my Half Maltz

$14 for Half Maltz, juz text me at 7140236
HURRY :) TQ
juz 4H left
(ni siti kbr2kan coz ada yang requested dah awal, TQ Shidah n Mimi Diana

28 November 2009

Goodies untuk guru-guru ugama my sis :)


so Excellent n good works cgu2 coz dapat mendidik our bloved sister jadi antara yang pintar dalam kelasnya alhamdulillah n terima kasih dengan berkat didikan cgu2 semoga memperolehi imbalan yang setimpal dengan usaha cgu2 ehe..adeh mcm wat presentation erk ehe


goodies untuk teachers my sis, cute kan...so black haha..n also elegant jgn jealous :)


kotak hiasan siti, alahai cutenya(ehe sendiri puji je huhu) so cute dgn reben hitamnya(my feberet colour plg ni ehe)


ani dari sudut dalam kotak, ehe special untuk teacher-teacher my sis

ni goodies really special untuk guru-guru sek ugama my sis di serusop huhu...cute kan warnanya..so black n also yummy with my maltz....haha siap ada guru yang called ask about my maltz ehe...nanti orderlah ye cgu yang called siti..asal warn me awl k TQ
layanzz je lah my pics :)

Resepi - Thai Style Tom Yam Pak


ni antara my hby' ferebet, lauk liking
my style is like bahan biasalah kan, tapi yang nda samanya (mayb lah), style siti is mesti berjemur seharian ehe..baru tia krap krup dmakan...f hby, mesti ask for more lauk liking siti ehe :) lauk jarang gigi lah n lauk kuasi yang sodap untuk diliking :)


ni utk dinner dmlm huhu, antara side dishes kitaorg, ye ha..mesti ada sup baru tia terangkat liur kan makan ehe...sup thai Sytle...byk style sup dalam simpanan siti ani, so ani siti try yg baru...quite sodap jua :),kelurusan jua byk stok sayur n udang...so jadi ta hidangan kami ehe, hot n spicy ni sup ani..nda pedas ukan tia namanya Thai Sytle, right? ehe..happy trying :)


THAI STYLE TOM YAM PAK

Bahan-bahan

3 1/2 cwn stok ayam
3 thin slices lengkuas muda
2 keping daun limau purut (kaffir lime leaves)
1 btg serai - di titik
2 biji bawang merah - dihiris nipis
1 sb roasted chili paste (roasted tom yum paste)
2 sb sos ikan (fish sauce)
3 sb jus limau nipis
4 biji tomato - dibelah empat
6 biji Thai chilies
10 cendawan tiram segar (fresh straw mushrooms)
Udang secukupnya
Isi Ikan secukupnya
1 cwn bunga kobis - dipotong sederhana besar
1 cwn putik jagung muda (baby corn) + lobak merah (carrot) - dipotong panjang
1 sb daun ketumbar (cilantro) - dicincang
1 sb daun bawang (spring onion) - thinly sliced

Cara-cara

Panaskan stok ayam di dalam kuali. Masukkan lengkuas, daun limau purut dan serai.
Kemudian, masukkan bawang merah, chili paste, sos ikan dan jus limau nipis. Masukkan pula bunga kobis, udang,isi ikan, putik jagung muda & lobak merah. Biarkan sekejap.
Masukkan tomato, thai chilies & cendawan tiram. Biarkan selama 2 minit. Taburkan daun ketumbar & daun bawang.
Boleh dihidangkan.

PS: sayur-sayuran jgn dipotong terlalu kecil atau terlalu besar. Potong sederhana besar.

Tempahan lagi dalam seminggu ni :)


Terima Kasih ye semua yang sudi mengorder :)








TQVM ye to those yang sudi mengorder from my dapur huhu

TQ Cgu Dk Wirda di Sek My Ipar for 1Maltz
TQ Cgu Ivy di Sek My Ipar for 1 Maltz
TQ Cgu Tetty di Sek My Ipar for 1Maltz
TQ My Ipar jua for 1Maltz
TQ Cgu Hjh Rashidah di Tanah Jambu for 2Maltz
TQ Cgu Zuliana di Manggis Dua for 1Maltz
TQ Diana TJ for 1Maltz
TQ Anne di Barek Polis Berakas for 1Blueberry Cheese Cake n 1Maltz
TQ Hjh Mai di tutong for 1Maltz n Half Maltz
TQ Ms Lim di Subok for 1Maltz
TQ Nadirah di Lambak Kiri for 2Maltz
TQ Cgu Hj Hisham di Sengkurong for 2Maltz

ehe...ni je pics yang sempat siti upload...more pics to share with u ol :)
will share it later

Ais Milo Tarik KAw--kAwwww :)


ni kes kan menyejukkan tekak leher yang panas ni ehe...sambil2 menunggu my cakes masak, sempat wat minuman ni, sambil2 menaip2 pc huhu...sejuk rasa leher ehe...pasti nk nak lagi :)

AIS MILO TARIK KAW-KAW SITI

Bahan-bahan ( 1 gelas sederhana besar ) EHE siti nda cukup f 1gelas huhu

Susu pekat manis - 4 sudu mkn.(Ikut citarasa)
Susu cair - 8 sudu mkn
Air Sejuk
Milo - lebih kurang,4 sudu mkn penuh
Ais kiub secukupnya.

Cara-cara

Sediakan gelas.Tuang susu pekat manis n susu cair.Tambah air sejuk sehingga 3/4 gelas dan bancuh seperti biasa,disyorkn manis sikit dr kebiasaan sbb nak letak ais.
Tuang bancuhan susu ke dlm blender. Masukkan milo dan beberapa ketul ais(sy ltk 9 ketul)sehingga nak sama paras dgn air susu.kacau seketika sehingga ais sedikit cair.
Blend bancuhan sehingga ais hancur sepenuhnya dan berbuih.Tuang ke dalam gelas dgn cara menuang tinggi..alaa,mcm wat ais teh tarik...

huhu wallahhhh..yum yum :)

27 November 2009

Release stress with my pics :)


ni my screen server my other pc kat ofis huhu..jiwang sikit ehe :)


pebaik ta siti nada rumah, nda jua kan siti berumah mcm ani huhu..mcmana 2 aa..mana pintu keluarnya ehe :)

href="http://4.bp.blogspot.com/_FozVGRWG38A/Sw8_fo6UdCI/AAAAAAAABSk/azQ2y1yv-ck/s1600/image014%5B1%5D.jpg">
gambar yang begitu menyentuh hati siti, yang sentiasa membuat siti rasa rawan hati,syhdu n pandangan tempat suci yang begitu indah sekali dalam dunia ani..
pics n Words will never compare to witnessing it for yrselves, susah nk describe begitu besar ciptaanNYA..kalau korang berezeki lebih, baikta kesana n liat sendiri :)


ehe pic yang paling siti ketawa, huhu...really...ketawa pun sorang2 jadinya :)


My Screen server kat my pc di ofis ehe


ehe dalam perut ular pun ada map bah :)


horror movies untuk bis chicken huhu


rasanya ni tempat dah best kan huhu..wah tenangnya jiwa melihatnya..begitu besar keajaiban kuasaNYA


f jadi jutaan, ehe siti mau bali jet sendiri mcm ani...terlebih angan2 dah ni...nda mungkin tercapai kot ehe

Perkenalkan my New Member dalam dapur Siti :)


ha..dah ramai nk teka nama my new cake ni..

ok perkenalkan my cake here

Peanut Butter Choc Blondies ( Brownies )

Kek yang menpunyai dua rasa, rasa coklat dan rasa creamy peanut butter
n ditambah lagi dengan coklat chip..

only $17 (9x9)

Butter Milk Fish :)


ehe n3 kali ani, juz kn tayang butter milk versi fish , my feberet da most my lovly hby ehe..utk dinner dmalam huhu...jgn jealous ehe..resepinya? owh sama dengan resepi Butter Milk Chicken yang lepas,cuma yang ni siti tukar ke isi ikan, coz hby berpantang, makan ikan je buat masani huhu..so makan ikan jelah ye :)

layannn je lah pic siti ni ..buatlah sendiri :)

Salam Aidiladha untuk semua my readers :)





assalamualaikum semua

alhamdulillah tani masih mampu bernafas lagi untuk aidiladha ani,syukur alhamdulillah :) semoga erti pengorbanan aidilahda ani akan memberikan makna besar dalam kehidupan tani dan lebih penting orang yang berkorban dengan hati yang ikhlas dan tulus pasti akan terasa manisnya sesuatu pengorbanan insyAllah

Bagi Siti? hmm...actually satu definasi berbeza setiap orang..carilah erti pengorbanan agar kita akhirnya mempunyai satu pandangan dan jawapan tersendiri...ingat erti pengorbanan lahir dari hati..setiap kita punya kisah yang berbeza..ambillah iktibar dan pengalaman dari peristiwa Hari Raya untuk disesuaikan dengan kisah kehidupan..byk actually pengorbanan yang ingin siti lakukan..

ehe ambillah sejenak dan kesempatan untuk mendalami makna satu pengorbanan..berdoa tatkala mencari, Allah pasti mendengarnya..

tips dari siti (ni pun siti tengah buat, nk cari satu azam untuk tahun baru ni)
ambil masa,tanya pada diri, berfikir dengan tenang , selamilah hati, InsyAllah, kalau nda harini tani dapat jawapannya,later tani will dapat jawapannya,syaratnya mesti terus mencari..

Salam Aidiladha dari dapur Siti :)


Renungkanlah
KEBIJAKSANAAN MENJANJIKAN KEJAYAAN DAN KEBAHAGIAAN TETAPI JIKA DISALAHGUNAKAN AKAN MEWUJUDKAN PENDERITAAN




Salam Sayang from
Only Me Siti :)

26 November 2009

Resepi - Nasi Goreng Cina


ni my nasi ambik pic dulu b4 masuk kontena huhu, lupa lak nk simpan daging kat atasnya huhu..

nasi goreng cina ni untuk sedekah siti harini untuk org ofis siti huhu maklumlah anniversary kali ke-6 huhu...mesti sedekah harini seperti tahun-tahun yang lepas..nda pernah miz huhu :) rezeki akan terasa nikmatnya f dapat dikongsikan sedikit dengan org,iya tak?ehe...

ok meh try my nasi goreng lak diz tym :)

NASI GORENG CINA

Bahan-bahan :

1 pinggan penuh nasi sejuk ( masak mengikut keperluan masing-masing, like siti, siti nk masak byk so nasi pun kena byk gak)
segenggam ikan bilis (ditumbuk)
2 biji cili padi (ditumbuk)
1 sudu makan cili kering kisar
2 ulas bawang putih
1 sudu makan sos tiram
bahan2 hirisan : fish fillet, daging, some vege or isi ayam ( mcm yang siti buat)
1 biji telur (didadarkan)
garam

Cara-cara:
Panaskan sedikit minyak di dlm kuali. Tumis bahan2 tumbuk dan cili kering hingga terbit bau. Masukkan nasi. Masukkan sos tiram dan garam secukupnya. Akhir sekali, masukkan bahan2 hirisan dan gaulkan. Setelah masak, hiaskan dgn telur dan hidangkan bersama daging, isi ayam atau vege.

Orderan lagi for my maltz :) TQ




TQ to Hjh Idah UNISSA for 1 Maltz
TQ to Cgu Titin di Sek Ren Dato Basir ( fren my Ipar)
TQ to Cgu Nazirah di Sungai Akar for 2F Maltz

Tempahan 10 my choc Marble ...wow...




ha...ani ta cerita yang mBZkan siti few days ago huhu...menyiapkan 10takir my Choc Marble huhu...fuh...penatnya...happy jua coz they really trust siti blh buat huhu..
actually semua kek choc marble ani untuk campur/ole-ole majlis berbedak mlm semlm...

TQ to Wafi Asyura, customer Hjh Idah UNISSA,coz sudi mengorder my choc marble :)

jgn jara ,nanti2 order lagi...

Today is my 6th anniversary keraja huhu :)




mau jadi yang lebih baik dari tahun-tahun yang lepas



ehe 1st n3 for today mestilah anniversary 6thn siti keraja :)

alhamdulillah udah 6 thun siti dah keraja Govt di tempat siti ani...satu peningkatan dalam kerjaya pun siti dah capai alhamdulillah..satu tahap dan pencapaian yang siti udah capai dalam masa 6 tahun ani :) syukur alhamdulillah

im really happy today,nda sangka dari pengalaman zero until now, berkat usaha dan ketekunan, siti dah dapat manage keja siti dengan cemerlang :)

Terima kasih dan penghargaan untuk bos-bos siti (3org) n org2 kat ofis siti membantu dalam membentuk kerjaya siti selama ani ,TQVM yang nda terhingga...

siti harap dapat menjadi seorang pekerja yang baik, cemerlang dalam segala bidang n prihatin n da most is be HAPPY dalam bekeraja seharian ani huhu..amin...

25 November 2009

Resepi - Mee Kuetiaw Daging


ni untuk sedekah siti kat ofis, tarus ta jua jadi bekfas kami dua tadi pagi sebelum keraja huhu..ni pun nk sempat2 huhu sebelum my ipar ambil keks tadi,buat apa yang patut ehe...nanti crita k, apa yang luan memBZkan siti semalam huhu...penat x usah nk cerita..ok lets share my kuetiaw daging, ehe untuk hby, tpaksa makan yang ada telur je (hby x leh mkan daging huhu)..

KUETIAW DAGING

Bahan-Bahan:
kuetiaw secukupnya
Daging
1 ikat daun kucai [dipotong kecil)
1 cawan tauge
1 tauhu basah [goreng dan potong kecil]
2 sudu besar cili mesin
4 ulas bawang putih [ketuk]
4 sudu besar kicap manis
2 s/b sos tomato
2 s/b air
1 biji tomato [potong kecil]
sedikit minyak garam [jika perlu]

Cara:
1. Panas minyak dan tumiskan bawang putih hingga berbau wangi.
2. Masukkan cili mesin dan kicap.
3. Masukkan daging, tomato sos dan air. Kacau rata.
4. Masukkan kuetiaw, tomato buah, tahu, taugeh dan kucai. Kacau rata dan tutup api.

F siti mmenggoreng kuetiaw ni, mesti ada lada jeruk...kasi pedas sikit..ala...lada hijau yang diperap dengan cuka n gula tu..gerenti licin ehe :)

alahai kutip AWARD lagi...TQ ye Yanie


ehe malulah dapat award lagi...


ehe sempat lagi g bunga kat siti huhu TQVM



tiada kata-kata dapat mengungkapkan rasa penghargaan n terima kasih siti ehe..TQVM ye to Nazirah Arrayanie ( wah cantiknye namanya), all da way from US (student tani belajar kat sana) salam pengenalan jua ye...TQ sudi2 g siti award huhu..
TQ ye, coz sudi singgah ke dapur siti yang nda seberapa ani :)

Take care ye Yanie kat sana, maklumlah negeri org kan..keep in touch :)

Wanita ciptaan Istimewa, B proud ladies :)



Wanita Ciptaan Istimewa

1. Kecantikan seorang wanita ialah terletak sejauh mana IA dapat menahan(menjaga) malunya, sementara kegagahan seorang lelaki ialah terletak sejauh mana IA dapat menahan (menjaga)marahnya.

2. Orang yang membujang adalah orang yang belum menemukan penghibur duka Dan dia baru memperolehinya dengan berkahwin.

3. Suami adalah orang yang mencari kebahagiaan hidup dengan menghilangkan sebahagian kemerdekaannya.

4. Wanita menghadapi banyak permasalahan; sebahagian diatasi dengan berkahwin Dan sebahagian yang lain diatasi setelah dia masuk ke liang kubur.

5. Mata yang paling indah tetapi juga harus diwaspadai adalah Mata kaum wanita.

6. Jangan menyalahkan perasaan isteri anda kerana perasaannya yang terbaik ialah ketika IA menerima anda sebagai suami.

7. Yang diinginkan seorang gadis dari dunia ini hanyalah seorang suami, ! Dan apabila IA sudah memperolehinya,IA menginginkan segala- galanya.

8. Wanita bisa memaafkan suatu pengkhianatan suaminya, tetapi dia tidak bisa melupakannya.

9. Kecantikan wanita tidak bererti apa-apa dibandingkan dengan kemuliaan akhlak Dan perilakunya.

10. Sebelum kahwin, wanita hafal seluruh jawaban Dan sesudah kahwin, IA hafal seluruh pertanyaan.

11. Barangsiapa mengahwini wanita kerana hartanya, maka dia telah menjual kemerdekaannya.

12. Wanita adalah bintang Dan pelita bagi lelaki. Tanpa pelita, lelaki bermalam dalam kegelapan.

13. Wanita lebih cepat daripada lelaki dalam menangis Dan dalam mengingatkan peristiwa yang menyebabkan dia menangis.

14. Wanita tertawa bila IA mampu Dan menangis apabila IA menginginkan sesuatu..

15. Pudarlah kebahagiaan seorang wanita jika IA tidak mampu menjadiKan suaminya teman yang termulia.

16. Wanita sangat berlebihan dalam mencintai Dan membenci, Dan tidak mengenal pertengahannya.

17. Wanita selalu tergolong manusia halus Dan lembut sampai saat dia berkahwin.

18. Tidak mungkin seorang lelaki hidup bahagia tanpa didampingi oleh isteri yang mulia.

19. Wanita hidup untuk berbahagia dengan cinta, sementara lelaki mencintai untuk h8dup berbahagia.

20. Kebijaksanaan wanita terletak di dalam hatinya.

21. Seorang wanita yang bijaksana menambahkan gula pada kalimatnya setiap kali berbicara dengan suaminya, Dan mengurangi garam pada ucapan suaminya.

22. Sesungguhnya tidak Ada wanita yang sangat cantik, yang Ada ialah kaum lelaki yang sangat lemah bila berhadapan dengan kecantikan.

23. Bagi lelaki, yang terakhir kalimati ialah jantungnya Dan bagi wanita adalah lidahnya.

24. Wanita tidak diciptakan untuk dikagumi semua lelaki! Tetapi sebagai sumber kebahagiaan seorang suami.

25. Pada waktu bertunang, lelaki banyak berbicara Dan perempuan mendengarkan. Pada saat perkahwinan, perempuan berbicara Dan pengantin lelaki mendengarkan. Sesudah
perkahwinan, suami Dan isteri banyak berbicara Dan para jiran tetangga mendengarkan.

26. Setiap wanita mempunyai dua Mata. Adapun wanita yang cemburu berlebihan mempunyai tiga Mata. Satu di sebelah kanan, satu di sebelah kiri Dan yang ketiga diarahkan kepada suami.

27. Wanita pada umumnya takut akan dua hal munculnya uban Dan wanita-wanita cantik yang menjadi saingannya.

28. Isteri yang bersikap jujur Dan setia kepada suami meringankan setengah beban kehidupan suaminya.

29. Seorang wanita menghadapi kesulitan apabila IA berada di antara lelaki yang dicintainya Dan yang mencintainya.

30. Pada seorang wanita/isteri, suami Dan anak adalah hartanya yang tak ternilai.

...Renungilah sejenak hakikat kejadian wanita untuk kaum Adam kenali ....
Fikirlah dengan akal ....
Dan jadikanlah IA sebagai satu ikhtibar
Dan panduan untuk anda terus memberi
kedudukan / darjat yang tinggi bagi
wanita yang anda cintai........Wallahuaallam............

Pengemis Buta dan Rasullah SAW


everytym siti baca cerita ni kan, nda sedar airmata meleleh huhu wawa...sedih...TQ ye to my frens yg antar email ni (ramai yg antar, nda ingat nama2nya )huhu...baca lagi time di ofis, worried tarus org ofis, fkir siti ada pa2 kah, ala...pengingau bnr org2 d ofis siti ani...ehe alhamdulillah siti sentiasa dikelilingi dengan org baik-baik :)

Fwd: Pengemis Buta Dan Rasulullah SAW

Di sudut pasar Madinah ada seorang pengemis Yahudi buta yang setiap
harinya selalu berkata kepada setiap orang yang mendekatinya,
Wahai saudaraku, jangan dekati Muhammad, dia itu orang gila, dia itu
pembohong, dia itu tukang sihir, apabila kalian mendekatinya maka kalian akan
dipengaruhinya.
Namun, setiap pagi Muhammad Rasulullah SAW mendatanginya dengan membawakan
makanan, dan tanpa berucap sepatah kata pun Rasulullah SAW menyuapkan makanan yang dibawanya kepada pengemis itu sedangkan pengemis itu tidak mengetahui bahwa yang menyuapinya itu adalah Rasulullah SAW. Rasulullah SAW melakukan hal ini setiap hari sampai beliau wafat.
Setelah wafatnya Rasulullah SAW, tidak ada lagi orang yang membawakan
makanan setiap pagi kepada pengemis Yahudi buta itu. Suatu hari sahabat terdekat
Rasulullah SAW yakni Abubakar RA berkunjung ke rumah anaknya Aisyah RA yang tidak lain tidak bukan merupakan isteri Rasulullah SAW dan beliau bertanya kepada anaknya itu,Anakku, adakah kebiasaan kekasihku yang belum aku kerjakan?
Aisyah RA menjawab,Wahai ayah, engkau adalah seorang ahli sunnah dan
hampir tidak ada satu kebiasaannya pun yang belum ayah lakukan kecuali satu saja.
Apakah Itu?, tanya Abubakar RA. Setiap pagi Rasulullah SAW selalu pergi ke ujung pasar dengan membawakan makanan untuk seorang pengemis Yahudi buta yang ada disana, kata Aisyah RA.
Keesokan harinya Abubakar RA pergi ke pasar dengan membawa makanan untuk
diberikan kepada pengemis itu. Abubakar RA mendatangi pengemis itu lalu memberikan makanan itu kepadanya.
Ketika Abubakar RA mulai menyuapinya, sipengemis marah sambil menghardik,
Siapakah kamu?
Abubakar RA menjawab,Aku orang yang biasa (mendatangi engkau). Bukan! Engkau bukan orang yang biasa mendatangiku, bantah sipengemis buta itu.
Apabila ia datang kepadaku tidak susah tangan ini memegang dan tidak
susah mulut ini mengunyah. Orang yang biasa mendatangiku itu selalu menyuapiku,
tapi terlebih dahulu dihaluskannya makanan tersebut, setelah itu ia berikan padaku, pengemis itu melanjutkan perkataannya.
Abubakar RA tidak dapat menahan air matanya, ia menangis sambil berkata
kepada pengemis itu, Aku memang bukan orang yang biasa datang padamu. Aku adalah salah seorang dari sahabatnya, orang yang mulia itu telah tiada. Ia adalah Muhammad Rasulullah SAW.
Seketika itu juga pengemis itu pun menangis mendengar penjelasan Abubakar
RA, dan kemudian berkata, Benarkah demikian? Selama ini aku selalu menghinanya, memfitnahnya, ia tidak pernah memarahiku sedikitpun, ia mendatangiku dengan membawa makanan setiap pagi, ia begitu mulia….
Pengemis Yahudi buta tersebut akhirnya bersyahadat di hadapan Abubakar RA
saat itu juga dan sejak hari itu menjadi muslim.
Nah, wahai saudaraku, bisakah kita meneladani kemuliaan akhlaq Rasulullah
SAW?
Atau adakah setidaknya niatan untuk meneladani beliau?
Beliau adalah ahsanul akhlaq, semulia-mulia akhlaq.
Kalaupun tidak bisa kita meneladani beliau seratus persen, alangkah
baiknya kita berusaha meneladani sedikit demi sedikit, kita mulai dari apa yang kita sanggup melakukannya.
Sebarkanlah riwayat ini ke sebanyak orang apabila kamu mencintai
Rasulullahmu. ..
Sadaqah Jariah salah satu dari nya mudah dilakukan, pahalanya?
MasyaAllah.. ..macam meter taxi…jalan terus.
Sadaqah Jariah - Kebajikan yang tak berakhir.
1. Berikan al-Quran pada seseorang, dan setiap dibaca, Anda mendapatkan
hasanah.
2. Sumbangkan kursi roda ke RS dan setiap orang sakit menggunakannya, Anda
dapat hasanah.
4. Bantu pendidikan seorang anak.
5. Ajarkan seseorang sebuah do'a. Pada setiap bacaan do'a itu, Anda dapat
hasanah.
6. Bagi CD Quran atau Do'a.
7. Terlibat dalam pembangunan sebuah mesjid.
8. Tempatkan pendingin air di tempat umum.
9. Tanam sebuah pohon. Setiap seseorang atau binatang berlindung
dibawahnya, Anda dapat hasanah.
10. Bagikan email ini dengan orang lain. (ni siti dah buat untuk semua)

Jika seseorang menjalankan salah
satu dari hal diatas,
Anda dapat hasanah sampai hari Qiamat.

Aminnnnnn…

Update orderan last monday :)




rasanya setiap hari siti baking keks, walaupun bz , hby sentiasa temankn siti d dapur, TQ syg coz faham situasi keBZan ehe..nda jua sunyi, ada dgn bcrita2 d dapur n dengan ketawa2 ehe..

ni projek baking last monday untuk jamuan di sek, almaklum kan cuti sek dah nk dekat so, byklah jamuan kat sek dekat nk cuti ni huhu..happy cuti2 student :)

TQ Cgu Fatin di Pulaie for 2Maltz n 1Oreo
TQ Alai Zirah for 2Maltz
TQ Cgu Hj Saiful for 1Maltz ( ehe ketawa kami mendgr crita kita pasal my maltz ah.Thanx for sharing ehe ,happy mdgr :))

Resepi - Ayam Masak Sos


ni kes nk habiskan sayap ayam dlm stok freezer siti huhu....sodap nye..marbeles rasanya..nda sedar rupanya makan 10sayap dah huhu...lari diet tarus...hby selalu cakap, mcmana kan diet f darlingnya ni masak sodap2 huhu..betul jugak kan..tapi f dah jadi mcm tu rasanya, mcmana nk elak huhu..gerenti sedap punya :), kdg memang salah2 jua memasak ani, f sedap, lari diet jadinya tapi f x sedap, nda kena makan ehe..siti ni jadi chef hby je, apa je hby mau makan, chefnya nilah yang memasak huhu..dah kewajipan kan, kena tunaikan dengan penuh kasihsayang dan ikhlas,insyAllah tetap akan dikenang oleh hby :)

meh laynzzz my ayam ni :) try k...

AYAM MASAK SOS MERAH

Bahan-bahan :

1/2 ekor ayam (dipotong kecil2, diperap bersama sedikit kunyit dan garam dan digoreng separuh masak)
1 labu bawang besar (dikisar)
2 ulas bawang putih (dikisar)
1 inci halia (dikisar)
1 sb cili kering kisar
2 sb kicap pekat
2 sb sos cili
2 sm Madu
1 keping asam gelugur
sedikit garam dan gula

Cara-cara :

Panaskan sedikit minyak di dlm kuali. Tumis bahan2 kisar hingga terbit bau.
Masukkan ayam, kicap pekat dan sedikit air.
Masukkan sos cili. Kacau sebati.
Akhir sekali, masukkan bahan-bahan selebihnya dan gaul rata2 sehingga kuahnya pekat.

Tadaaa...simple kan...simply marbeles :)

Update orderan last weekend :)





alhamdulillah dengan rezeki yang mencurah-curah n nda putus-putus diberikan kepada siti sefamili..walaupun kadang ada orderan yang nda siti dapat penuhi ,really sorry about dat...coz very last minute n kelurusan jua full baking huhu..hmmmm...krg nda tkabir ehe...mana BZ with my works huhu...memang tight -o-

TQ Najiha di DST for 1F Maltz
TQ Mimi Diana d MOF for 4H Maltz
TQ Syukrina di MOH for 2H Maltz