12 Disember 2011

Resipi - Ayam BerCili Madu ^__^

Asal masak ayam atau goreng ayam kat rumah ni
pasti licin ehe
mcmana jenis masak pun pasti habis
^__^ tu yang BEST bila masak kan bila masakan yang kita masak hbis di makan

juz nak share masakan ni, dapat dari majalah masak-masak tahun 2009
^___^
SEDAP!!NYAMAN!!!
x rugi mencuba


AYAM BERCILI MADU ^_^

1 Ekor ayam yang telah dibersihkan
2SB Madu
sedikit garam
1SB Cili kisar

Semua bahan di atas di gaul bersama ayam dan perap selama 2-3 jam then
digoreng

Bahan Sos :

Bawang merah yang dihiris
2SB Sos Tomato
2SB Sos Cili
1SB Sos Tiram
sedikit lada sulah
Garam dan serbuk perasa secukupnya

Cara-caranya :

Tumis minyak kemudian masukkan bawang merah yang dihiris hingga naik bau.
masukkan semua bahan sos serta gaul sebati.
Sesuaikan dengan garam dan serbuk perasa.

DONE ya..

Siti - cukup berlainan rasanya dengan masak merah yang lain
SWEET ^_^

Tiada ulasan:

Catat Ulasan