01 Mac 2013

Resipi - Sup Jagung Ketam - Sup fav haiqal ^__^ yum~~

Yang ni memang fav sup haiqal...lov betul siti bila habis semangkuk siti buatkan
^____^
satu belanga siti buat untuk satu family...
licin~~~

simple je pun tapi berkhasiat untuk family

sgt bersesuaian jugak untuk makanan c kecil yang berumur 1 tahun ke atas..
plus untuk orang tua-tua haha ;p

sekali masak of course jimat kan 
^____^


SUP JAGUNG KETAM ^__^

1 tin jagung krim
1/2 cawan hirisan isi ayam
2 cawan air rebusan ayam
2 biji telur
1 sudu kecil serbuk pati ayam


Cara Penyediaan :

Didihkan air rebusan ayam. Masukkan isi ayam. Masukkan jagung krim dan kacau.
 Masukkan serbuk pati ayam. Biarkan sup mendidih.
 Pukul telur hingga kembang dan tuang ke atas sup sambil terus dikacau supaya telur tidak berkumpul.
 
DONE ^___^



untuk my haiqal ^___^
versi gaul dengan bubur...

berselera sungguh my haiqal makan ni....alhamdulillah...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catat Ulasan