14 Julai 2010

Resipi - Roti Bersalut Udang Cheese

Hby ta orang pertama yang makan MMB
n org ofisnya jua yang pertama test hihi
alhamdulillah licin jua ^____^


Assalamualaikum semua...hmm...nice day kan harini
n3 yang masuk kali ani yang sepatutnya dah lama
masuk siaran hihi
asyik dengan kesibukan yang x menentu hihi

yang ni hby yang requested last tym
nak angkut bawa ke ofisnya
kan bekfas truz, mlz kan singgah gerai makanan katanya
so Roti Bersalut Udang ta jawapnya

yang ni siti buat, cukup2 diangkut hby
so susah siti nak tgkkan isi kat dalam ^O^

datang dengan penuh kontena
sekali dengan kontena kosong je hihi
^__^

ROTI BERSALUT UDANG CHEESE

2 keping roti sandwich
1 SB udang cincang (minced chicken jika suka)
1/2 ulas bwg besar (dicincang)
1 ulas bwg putih (dicincang)
1/2 camca kecil lada sulah/serbuk lada hitam
1 sudu bsr mayonis
1 sudu bsr marjerin
1/2 biji cili merah (dihiris dadu) - optional
1 biji telur
sedikit keju parut
50 ml susu segar (kalau xde, guna tepung susu tepung 1 camb dan dibancuh dgn sedikit air)
secubit garam
sedikit daun bawang dan daun sup (dihiris)

Cara-cara :
Cairkan marjerin dan tumis bwg2 sampai terbit bau. Kemudian masukkan udang cincang dan kacau rata2 selama 1-2 minit.
Masukkan cili, lada sulah, keju, mayonis dan garam. Kacau perlahan (1 minit). Tutup api dan gaulkan dgn daun sup dan daun bawang.
Sapukan sedikit mayonis pd roti, kemudian bubuh inti td di atasnya dan tutup kemas dgn roti yg satu lagi.
Pukul telur bersama susu segar. Kemudian celupkan roti dlm bancuhan td dan goreng dgn sedikit marjerin di dlm kuali leper dengan api perlahan.(elok guna kuali non stick)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan