28 Oktober 2010

Resipi - SEAFOOD MASAK 3 RASA ^__^


Yang ni dah lama dalam kamera ^_^
lupa saja kan upload ehe
nway, yang ni my feberet
actually masakan for udang, terkena masih byk masih segala fishball n sosej
dalam peti ajaib siti,
so joinkan semua dan biar ramai dalam kuali
^,^
Simple tapi delicious
trylah f kan tau rasanya


SEAFOOD MASAK TIGA RASA

  • Udang - di goreng
  • FishBall - di goreng
  • sosej ayam - di goreng
  • 3 ulas bawang merah (tumbuk)
  • 1 ulas bawang putih (tumbuk)
  • 1 biji cili merah (tumbuk)
  • hirisan cili merah
  • 1 labu bawang besar
  • 2 sudu besar kicap pekat (lemak manis)
  • 2 sudu besar sos tiram
  • Minyak
  • sos Tomato
  • sedikit air
Cara-Cara:
Tumis bahan tumbuk hingga wangi dan garing. Masukkan kicap, sos tomato dan sos tiram, kacau sebentar.Masukkan air (kalau nak berkuah - lebihkan air), kemudian masukkan hirisan cili merah dan bawang besar.Kacau sebentar. akhir sekali masukkan udang, fishball n sosej tadi yang telah digoreng dan sebatikan dengan serbuk perasa dan garam.

DONE ^_____^

Tiada ulasan:

Catat Ulasan