14 Oktober 2009

Resepi - Bebola Ayam



Resepi ani actually untuk sos spagetti tpi ani siti olah untuk sup tomyam siti,nyaman jua coz rasanya lain sikit, coz ada cis kan dalamnya

eh siti bukan gtau resepi sup tomyam k,ani siti kongsi chicken Ball yang banyak nampak dalam my sup tomyam ah..ala...untuk buat spaggetti pun sodap jua..ani kelurusan hby taisliur kan hirup2 sup...so memang feberet dirumah siti, selalu request untuk sup tomyam...huhu..makan with spagetti lagi sodap hingga menjilat jari :) cuba dulu baru tau..siti ni lain sikit, siti suka try memcuba membuat dari membeli di kedai coz lagi sodap rasanya f dapat membuat sendiri,berbaloi-berbaloi...actually byk brand ada berjual kat corner frozen..

rahsia siti, f membuat yang lain dari yang lain, hby selalu puji (ani yang siti suka dgr hehe)
'pandai sygku ni membuat eh'
a2 ta ucapan keramat dari hby siti,yang siti paling suka..so y not, u ol try my resepi ani, manatau u ol dapat ucapan keramat jua dari org tersayang kan..rugi f nda mencuba..nanti antar report k..btw TQ to yang selalu antar report kat hp siti or email siti mengenai feedback resepi2 siti yang kongsikan sampai ada one of my new fren gtau, yang dia makin kena syg oleh hbynya hehe alhamdulillah...

adeh...byk celoteh nampak...meh layanzz chic ball ani..

Bebola ayam

Bahan-bahan ( 15 biji )
11/2 cawan isi ayam-dicincang
1/2 cawan parmesan cheese
1/2 cawan serbuk roti
1 biji telur
1/2 sudu kecil serbuk lada sulah
garam secukup rasa
2 sudu besar minyak masak

Cara-cara

Masukkan semua bahan-bahan ke dalam mangkuk kecuali telur dan olive oil
Pukul telur dengan garfu. Masuk telur sedikit demi sedikit ke dalam mangkuk campuran tadi sambil digaul. Kalau adunan dah elok untuk buat bulat-bulat, berhentilah masuk telur. nda payah habiskan.
Buatlah bulat kecil-kecil
Panaskan minyak dalam kuali. Masuklah ayam tadi. Goreng sehingga kekuningan.

TADAA...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan