17 Mac 2011

Resipi - Bubur Ayam ^__^


Sekali sekala makan bubur sewaktu bekfas kan best
selain makan roti2 or bijirin
^___^
so last weekend, sambil2 nak readykan bahan2 untuk dibaking
sempatlah wat bekfas bubur ayam ni
korang can try, simple tetapi ianya cukup mengenyangkan

BUBUR AYAM BERTELUR

1 1/2 cwn beras
1 1/2 inci halia di ketuk
2 sk serbuk pati ayam
Isi Ayam yang sudah di carik2
sedikit garam
1 liter air rebusan ayam
Telur yang digoreng

Caranya:

Rebus ayam hingga empuk. Keluarkan ayam dan toskan airnya. Air rebusan ayam jgn dibuang. Basuh beras bersih. Masukkan beras dlm periuk lebihan air rebusan ayam. Masak beras hingga kembang, masukkan air sikit-sikit. Bila bubur hampir masak masukkan halia, pati ayam dan sedikit garam.
Bolehlah dihidangkan dengan telur yang telah digoreng dan isi yang dicarik2

DONE ^___^

Makan Bubur with Kastard Telur yang hby owez balikan
SWEET ^___^
WEEKEND yang penuh bermakna ehe

Tiada ulasan:

Catat Ulasan