11 Februari 2011

Resipi - Pandan Chicken SiTi ^___^


Asssalamualaikum semua
^___^
Alhamdulillah sampai jua my pandan chic ni keluar ke udara hihi
lambat banar terdelay uhu
senang je masakan ni
lama dah nda buat, rasanya last buat was
nak buatkan hby bekal for his lunch with his ofismates
SWEET ^___^ bagus banar ta last 2008 x
weiii...lamanye hihi
ni kes taisliur nak buat balik, nasib lah resipi masih ada
^___^
meh try sama-sama

PANDAN CHICKEN SiTi ^__^

Isi Ayam secukupnya

3 Ulas Bawang Putih*

1 Labu bawang Besar*

2 batang serai*

2SM Madu

2 sk ketumbar

Garam dan Perasa secukupnya ( ikut kesesuaian)


$1 Daun Pandan

Cara-cara

Isi Ayam tadi ditumbuk dengan bahan *. Gaul bahan tumbuk* dengan serbuk ketumbar, madu garam dan perasa. Balut ayam dgn daun pandan. Cara bungkus ala-ala buat ketupat palas. Cucuk ayam yg telah siap dibungkus dgn lidi supaya ayam tak terkeluar. Potong lebihan hujung daun supaya kemas. Siap bungkus, goreng hingga golden brown dgn api sederhana.

Perap sejam sebelum digoreng ^__^

fuh...harum semerbak dapur siti truz ehe ^___^

YUMMYlious

Tiada ulasan:

Catat Ulasan