Asal masak ayam atau goreng ayam kat rumah ni
pasti licin ehe
mcmana jenis masak pun pasti habis
^__^ tu yang BEST bila masak kan bila masakan yang kita masak hbis di makan
juz nak share masakan ni, dapat dari majalah masak-masak tahun 2009
^___^
SEDAP!!NYAMAN!!!
x rugi mencuba
AYAM BERCILI MADU ^_^
1 Ekor ayam yang telah dibersihkan
2SB Madu
sedikit garam
1SB Cili kisar
Semua bahan di atas di gaul bersama ayam dan perap selama 2-3 jam then
digoreng
Bahan Sos :
Bawang merah yang dihiris
2SB Sos Tomato
2SB Sos Cili
1SB Sos Tiram
sedikit lada sulah
Garam dan serbuk perasa secukupnya
Cara-caranya :
Tumis minyak kemudian masukkan bawang merah yang dihiris hingga naik bau.
masukkan semua bahan sos serta gaul sebati.
Sesuaikan dengan garam dan serbuk perasa.
DONE ya..
Siti - cukup berlainan rasanya dengan masak merah yang lain
SWEET ^_^
Tiada ulasan:
Catat Ulasan