Di rumah siti ni, mencucur udang mcm sudah biasa disajikan
^___^
siti suka betul cucur udang tapi x suka beli coz belum pernah jumpa
cucur yang menepati citarasa siti,
yang mesti penuh udang haha
last2 kenalah buat sendiri kan jawapnya
^____^
bolehlah taruh byk udang
yum-------
Tepung gandum
udang basah (saiz kecil / sederhana) - di cincang
daun bawang (potong kecilkecil)
taugeh
1 sudu teh baking powder
sedikit garam
sedikit serbuk kunyit
Air secukupnya
minyak masak (untuk menggoreng)
Caranya
Campurkan kesemua bahan kecuali udang dan minyak masak di dalam mangkuk. Bancuh pekat dengan air yang mencukupi. Biarkan selama 1 jam.
Sementara itu panaskan minyak di dalam kuali. Kaup adunan dengan memasukkan udang yang dicincang tadi. Goreng sehingga keemasan.
Sementara itu panaskan minyak di dalam kuali. Kaup adunan dengan memasukkan udang yang dicincang tadi. Goreng sehingga keemasan.
DONE ^_____^
Tiada ulasan:
Catat Ulasan