Menu posa untuk tahun ni...simple je...yang penting berbuka bersama family...
^____^
niat nak rajinkan ke dapur nak memasak menu berbuka, nak kurangkan membeli ...
ehe kononnya....dapat kah nda jua bertahan membayangkan menu sedap2 di gerai...
owh will....
Selamat Berbuka ye nanti....
UDANG MASAK SOS PLUM
Udang - dibersihkan
2 biji bawang besar - cincang
3-4 biji bawang putih - cincang
2 sb cili kering kisar
2-3 sb madu
1/2 cawan udang kering - cincang
2-3 sb sos plum
2 sb mentega
Cara Penyediaan :
Panaskan mentega dalam kuali. Tumis bawang putih, bawang besar hingga perang. Masukkan udang kering dan cili kisar dan tumis lagi hingga udang kering masak.
Masukkan udang, madu, dan sos plum. Kacau hingga udang masak. Sesuaikan dengan rasa.
DONE ^___^
Tiada ulasan:
Catat Ulasan