Rojak owez my fav kat mana-mana rest yang siti pegi
^__^
suka mencuba makan, hmmm bila x sedap di tekak siti, sorrylah
iytah 1st cuba iytah last jua haha
kebetulan kemas-kemas bilik dan tong buku siti, terliat ta jua resipi rojak ni
nampak sedap, dah lama dalam buku, x pernah cuba rasanya :P ~ luan byk resipi bah ehe~
Alhamdulillah, berani kata, antara resipi sedap yang pernah siti cuba
^__^
leh try sama-sama
manalah tau korang boleh buka gerai makanan kan
SOS PETIS ROJAK YUMMY
Sedikit sos cili maggi
1 botol kicap lemak manis
1 botol kecil sos petis
sedikit asam jawa
sedikit cili kering
cili padi - jika suka pedas , siti lov toh ehe ^.^
Segenggam belacan yang dibakar
1 kilo gula pasir
Cara membuat :
Kisar belacan, cili kering, cili padi dengan 1 botol kicap lemak manis. Masak semua bahan
dengan api sederhana 30 min - 1 jam hingga nampak kuah bertali2.
Sesudah masak, tapis dan biarkan sejuk sebelum dimasukkan
ke dalam kontena dan simpan dalam peti sejuk.
Tahan hingga 3 bulan.
Kuah sos + Kacang Tanah di goreng + Semua bahan Rojak = YUMMYY ^^,
DONE ^__^
Tiada ulasan:
Catat Ulasan