WALAAA.......musim durian nak habis, baru nak masukkan cucur durian ni ehe
ehe...siti suka goreng kering2, mau ada rasa rangup2 dengan hangusnya cucur ni
YUM....
Alhamdulillah nasiblah x bedal sgt, makan durian musim ni
takut betul demam, dah berdengan2 ani..
Mama Haiqal kena jaga kesihatan ehe ;P
Mcm-mcm durian timbul time musim ni
terbaru siti baru kenal durian Sukang, originally durian BRUNEI
coz dari pembacaan siti, byk buah durian ni di kepulauan Borneo saja,
hmmm...alhamdulillah kat brunei pun dah ada ^__^
Btw musim durian ni, sekali je kami membali, yang lain
byk dari ole-ole kaum family kasi
Alhamdulillah rezeki durian kali ni
dah mcm2 buah msuk ke dapur siti ni
yang BEST, tetap buah Tibadak
~dah habis bercucur semuanya ehe ;P~
Bila dah bermacam-macam buah, try pulak mencucur durian pulak
SEDAP tau...
Rasanya along otw ke sungai hanching, masih ada jual durian kot
^.^
Buahnya kecik je, rasanya lemak berkrim
^__^
CUCUR DURIAN ^_^
Tepung gandum
sedikit gula
sedikit gula
Susu Manis
isi durian
Air secukupnya
isi durian
Air secukupnya
sedikit garam
2 biji telur ] pukul
CARA MEMASAKNYA :
Satukan semua bahan seperti tepung, telur, susu manis, air, gula dan isi durian, gaul sebati disertai garam.
While tu, panaskan minyak kemudian masukkan masukkan cucur tadi.
CARA MEMASAKNYA :
Satukan semua bahan seperti tepung, telur, susu manis, air, gula dan isi durian, gaul sebati disertai garam.
While tu, panaskan minyak kemudian masukkan masukkan cucur tadi.
DONE ^___^
Siti - Sedap dimakan time panas2 Yum----YUm
Tiada ulasan:
Catat Ulasan