09 Februari 2012

Resipi - Lauk Bakar Daun Pisang ^__^


Last time, my bro ada ura-ura gtau ada frennya jual lauk fresh..
will biasanya siti x tolak, ganya suka sound mau lauk besar
ehe...selalu angan2 nak masak dengan keharuman daun pisang
ala...dekat garage our keta, ada my mama tanam pokok pisang..
sayang gak kan, ambik buah je, x ambik daunnya
dibiarkan je daun mengering begitu je

will...alhamdulillah dah sampai pun hajat masak gini
Simple je pun
^____^

LAUK PUTIH DAUN PISANG ^__^

Ikan Putih - dibersihkan

Bahan Kisar

3 ulas bawang merah
1 labu bawang besar
2 serai
1 SB Cili Kering

Bahan sampingan

Serbuk Lada Sulah
Garam secukupnya
Daun Pisang secukupnya

Cara-caranya :

Lumur bahan kisar bersama lauk yang telah dibersihkan serta taburlah serbuk lada sulah dan garam, biarkan seketika.
sediakan daun pisang dan sesuaikan dengan besar tray oven.

Selepas tu, bolehlah dimasak diletak lauk tadi di atas daun pisang, masaklah hingga sedikit
kekeringan.

DONE ^___^


Berselera makan siti dengan sup sayur labu ni
YUM ^___^

Tiada ulasan:

Catat Ulasan