06 Ogos 2011

Resipi - Sup Labu Air sebagai selera Sungkai ^_^

Assalamualaikum ^___^
Slt Berpuasa to my readers yang berugama islam
Alhamdulillah harini dah nak dekat seminggu berpuasa
so far so good kan...

SUP LABU AIR BERUDANG

1 biji Labu Air - dihiris nipis
segenggam udang kering yang ditumbuk*
* Bawang putih - 1 ulas
* Bawang besar - 1/2 ulas
sedikit hirisan lada merah
Sedikit garam dan serbuk lada sulah
*Siti tambah perasa knorr

Cara memasak:

Tumis bahan bertanda *
Panaskan semangkuk air dalam kuali. Tunggu hingga mendidih.
kemudian masukkan bahan di tumbuk tadi dan masukkan labu air
Masukkan sedikit garam, serbuk lada sulah dan lada hitam secukup rasa.
Sesuaikan dengan perasa.

DONE ^___^


kat Brunei...berbuka puasa is bersungkai
haha...kekadang bahasa yang siti gunakan ni more bahasa rojak
yang penting bahasa melayu lah kan
simple asal korang faham ^___^


Tiada ulasan:

Catat Ulasan