06 Ogos 2011

Sambungan Stori yang lepas ^_^

Assalamualaikum semua
Alhamdulillah, masuk harini sudah 5 hari tani berpuasa
amacam posa korang? ok ke?

^___^
mudahan semuanya dipermudahkan buat tani semua

hmmm...hampir terlupa nak stori pasal mee goreng basah n ayam goreng ni uhu
nasib baik terkenang bila tgk my camera tadi ehe :P

btw yang siti masakkan untuk majlis makan2 di ofis mr Lov
seteruskan dengan doa selamat untuk staff di ofis mr lov
~ hj kia~ mudahan lekas sembuh lepas operation

so yang simple2 je siti masak
^_^
kebetulan siti pun keja tym tu, sempat goreng mee n ayam
Alhamdulillah seperti biasa
pasti licin =,=

AYAM GORENG BERMADU ^_^

Ayam - dihiris kecil
1 sudu besar serbuk kari
1 sudu kecil serbuk cili
sedikit serbuk kunyit
1 sudu kecil serbuk ketumbar
1 sudu kecil serbuk jintan manis
2 sudu besar madu
2 sudu besar tepung jagung
Garam secukupnya

Bahan Kisar:

1 biji bwg besar
3 ulas bwg putih
2 ibu jari halia
Serai

Cara:

Gaul dan perap ayam dengan semua bahan kisar dan bahan selebihnya selama 2-3 jam.
lagi lama lagi baik...

DONE ^___^

ehe...mcm turun ke laut jua ni ehe
^_^

~ Mee goreng bolehlah tgklah kat dapur siti ni ehe~
santai je buat tu ehe

Tiada ulasan:

Catat Ulasan