12 Oktober 2009

Resepi - Puding Laici Dangdut



ni puding laici dangdut siti huhu..siti ada buat waktu open hse..udah mlm baru siti terkenang kan kuarkan hehe...sorry ye, mana2 yang datang awal x sempat kan rasa my laici puding ahaks...luan bz bah melayanzzz fren2 hby n fren2 siti

apasal panggil puding laici dangdut? bcoz..f kita gerak,dia gerak..so kira berdangdut lah hehe..pudinn nda sah f jadi keras..kena makan skop je..coz really lembut..

meh layanzz my resepi

PUDING LAICI DANGDUT

Bahan:

10 gm agar-agar serbuk
2 liter air
2 cawan gula
2 tin laici (asingkan airnya)
1 tin susu cair

Cara-Cara:-
Masak agar-agar hingga mendidih.
Masukkan gula. Biar mendidih lagi. Tutup api.
Masukkan air laici dan susu cair. Kacau rata.
Tuangkan dalam acuan samada loyang ataupun mangkuk2 kecil. Sejukkan sebentar.
Kemudian sejukkan dalam fridge.
Hidangkan bersama buah laici yang telah diasingkan tadi.
(*Agar-agar ini memang sangat lembutn so kena main skop je..

sodap f dimakan waktu sejuk2 huhu :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan